loading

Werkt het geluid niet?

Als de audio niet afgespeeld word kan je 1x op de website klikken met de muis, of als je dat in de toekomst wil voorkomen kan je in je site instellingen (klik op het slotje) audio op toegestaan zetten.

EISuA 0Al

pause icon play icon
floorplan

locAtie

Handmatig hebben wij de plattegrond gemaakt voor ons festival. Het duurde eventjes, maar nu is het overzichtelijk en praktisch. Het ruimteschip festival vliegt in de lucht op dezelfde hoogte als het ISS. Dat zwarte gedeelte rechts onderin is waar alle ruimteschepen aankomen en passagiers lossen. De breedte van de gangen zijn 5 meter, dat geeft je een gevoel van de schaal.

WouteR

Een ruimteschip is echt een super coole plek om een festival te vieren omdat je zo veel mogelijkheden hebt die je niet op een normale plek hebt. Zoals anti-zwaartekrachts activiteiten, zo kan je bijvoorbeeld de beatsaber zonder zwaartekracht doen. Ook heeft het gewoon een hele coole futuristische vibe en natuurlijk een prachtig uitzicht!

joshiA

Ik ben al jaren een fan van space exploration, elke lancering van SpaceX volg ik ook met alle plezier. Een festival in de ruimte zou super gaaf zijn. Ons festival heeft al een deal met Elon Musk gemaakt om het ruimte schip te bouwen. Als het festival klaar staat vertrekt de Falcon 9 op 20 april 2021 om 12 uur in de ochtend.

jelle

Ik vind de ruimte een hele goede plek omdat het rustig is, er geen files zullen zijn (omdat wij voor genoeg ‘space shuttles’ zorgen) en het is er rustgevend. Het heelal is een goede locatie, omdat er veel ruimte is en er dus altijd genoeg plek zal zijn voor gasten.

hein

ik vond dit een ideale plek voor het festival omdat je je zelf afsluit van de rest van de mensheid zodat zij onmogelijk last kunnen hebben van geluidsoverlast. En op deze manier ook hellemaal je eigen sfeer creëren tussen jou en je gasten. Waardoor je het heel gezellig kan maken.

bloKKenschemA

Wij hebben veel aandacht besteed aan het schema voor ons festival. Wat is een goed festival zonder een duidelijk programma? Tijdens het maken van het schema hebben we niet alleen gekeken naar de duur van de acts, maar ook naar de afstand tussen acts. We hebben ook natuurlijk rekening gehouden met de tijden van maaltijden: Ontbijt, lunch en diner. Horeca is bijna de hele dag open, en snacks zijn overal verkrijgbaar 24/7.

dAg 1

12:00

13:00

14:00

15:00

16:00

17:00

18:00

19:00

20:00

21:00

22:00

mcu mARAthon pARt 1

12:00 - 22:00

Movie theatre

queen

12:00 - 15:00

Podium 1

pAVloV

17:00 - 19:00

VR 1

KeVin hARt

19:00 - 21:00

Comedy stage

cAR shoW

21:00 - 23:00

Car show

AustRonAut got tAlent

14:00 - 18:00

Podium 2

beAtsAbeR

18:00 - 22:00

VR 2 & VR 3

bob Ross WoRkshop

14:00 - 16:00

Painting room

RestAuRant open

13:00 - 23:00

Restaurants (Bar & Lounge)

dAg 2

12:00

13:00

14:00

15:00

16:00

17:00

18:00

19:00

20:00

21:00

22:00

mcu mARAthon pARt 2

12:00 - 22:00

Movie theatre

metAllicA ~ one

12:00 - 15:00

Podium 1

pAVloV

17:00 - 21:00

VR 1

cAR shoW pARt 2

21:00 - 23:00

Car show

mARtin lutheR King

12:00 - 14:00

Podium 2

meAdon

14:00 - 16:00

Podium 2

beAtsAbeR

17:00 - 22:00

VR 2 & VR 3

legend of zeldA

14:00 - 18:00

Gaming zone

the VegAs

19:00 - 22:00

Acrobatic room

RestAuRant open

13:00 - 23:00

Restaurants (Bar & Lounge)

dAg 3

12:00

13:00

14:00

15:00

16:00

17:00

18:00

19:00

20:00

21:00

22:00

mcu mARAthon pARt 3

12:00 - 15:00

Movie theatre

the gReAt dictAtoR

15:00 - 17:00

Movie theatre

AlAn becKeR

12:00 - 14:00

Podium 3

gitARisten

12:00 - 15:00

Podium 2

RestAuRant open

13:00 - 17:00

Restaurants (Bar & Lounge)

KoeRs Richting de AARde / lAnding

18:00 - 23:00

Gehele festival

progRAmmA boeKje

KliK oM te blAdeRen

Golden oldies

metAllicA ~one

Metallica is een van de succesvolste bands uit de Verenigde Staten. Metallica bestaat uit vier leden en werd opgericht begin jaren 80. Ik heb voor dit nummer gekozen, omdat het het eerste nummer was dat voor mij echt wat betekende. Dit nummer is geschreven door Metallica tegen de oorlog. Mijn vader liet dit horen en ik vond het meteen een geweldig nummer en snapte ook meteen de ‘story’ erachter. Sinds dit nummer ben ik steeds meer van rock/metal gaan houden en luister nu ook steeds vaker naar nummers als ‘Whole Lotta Rosie’ en ‘Enter Sandman’. One is echt een nummer dat echt bij me is blijven plakken en ik vind het ook nog steeds een prachtig nummer.

chARlie chAplin

Charlie Chaplin is natuurlijk een van de bekendste artiesten/acteurs/regisseurs/componisten/komieken van de 1900’s. Hij was aan het begin van zijn carrière al snel een van de bekendste acteurs en later begon hij ook andere dingen te doen. Waarom heb ik deze act gekozen? Ik heb deze act gekozen omdat het een super betekenisvolle film is. De film gaat namelijk over de 1ste wereldoorlog en dan vooral gefocust op het Duitse / Russische rijk. The great dictator is ook de film waarin hij die hele diepe en betekenisvolle speech geeft die iedereen kent van de film.

AstRonaut got tAlent

Iedereen kent Holland got talent, of Voice of Holland. Op ons ruimteschip komt er ook: Astronaut Got Talent. Iedereen op het festival mag zichzelf inschrijven. Hein, Jelle, Wouter en ik zijn de jury. Elke keer dat de show voorkomt wordt er een winnaar uit gekozen door de jury en door het publiek. De winnaar krijgt dat een speciale prijs. Ik vind dit concept om een speciale reden superleuk: Het publiek wordt erbij betrokken. Het publiek speelt eigenlijk een spel; wie is goed? En wie is goed genoeg voor de prijs?! Door die reden denk ik dat deze act reuze populair wordt.

queen

queen is een britse band uit de genre rock, de band maakt energieke nummers en word gezien als een van de meest succesvole rockbands in de geschiedenis. Waarom heb ik deze act gekozen? Omdat het een hele invloedrijke band is geweest in de wereldgeschiedenis en in Nederland staat bohemian rhapsody nog steeds jaarlijks op het nummer bij de top 2000. Verder denk ik dat het een goede lokker is om mensen naar het festival te lokken omdat iedereen van Queen heeft gehoord en de mensen van de vorige generatie (mijn ouders) er misschien ook wel vroeger een erg grote fan van waren. Het past misschien ook wel goed bij de hedonistische sfeer die pubers vaak hebben met liedjes als don’t stop me now en Under pressure. Maar natuurlijk hebben ze ook genoeg andere liedjes voor mensen die houden van andere muziek.

fAVo Rieten

legend of zeldA ~ frAnchise

The legend of Zelda is een game franchise over een prinses die word ontvoerd en dan moet worden gered door een held. Deze held bespeel jij al speler en je komt allemaal verschillende obstakels, puzzels en monster tegen. Ik denk dat veel mensen deze franchise wel kennen, maar ook een hoop zullen het nog niet kennen. Ik denk dat het een goede act zou zijn voor ons festival omdat het heel nieuws is en omdat het veel verschillende soorten games zijn. Alle games zijn op een manier met elkaar verbonden en hierdoor krijgt het een nog leuker verhaal. De meeste spellen zijn volledig 3D, maar sommige zijn ook 2-dimensionaal.

Auto shoW

Dit wordt niet een act maar een show, een autoshow met lambo's, ferrari's en andere supercars. Een cool idee om dit niet te duur te maken is om mensen te vragen om hun autos mee te nemen als ze mooie autos hebben en ze daardoor bijvoorbeeld gratis toegang naar het festival te geven. Alle autos zullen aan beide kanten van een pad gezet worden zodat iedereen er tussendoor kan lopen. Ook wordt er een kleine wedstrijd gehouden waarin iedereen kan stemmen op de mooiste auto die dan een prijs ontvangt. Dat lijkt me cool.

Mcu filM triloGy

de MCU is een film universum het staat voor Marvel Cinematic Universe. de filmreeks telt 23 films. het zijn superhelden films gebaseerd op karakters gemaakt door marvel en stan lee (r.i.p.). Waarom heb ik deze act gekozen? Het is momenteel een van de meest invloedrijke filmseries van de afgelopen decennia met een filmreeks van drieëntwintig films. Avengers Endgame is dan ook de film met de hoogste winst ooit er staan ook nog dertien andere films in die lijst. Bovendien wordt de MCU gezien als de meest bekende film serie ooit. (Gebaseerd op de hoeveel geld die het heeft binnengehaald). Bovendien kan het er ook voor zorgen dat je een fanbase goed bij elkaar kan brengen en een gezellige sfeer kan creëren. En je kan ook natuurlijk nog nieuwe mensen introduceren naar deze fanbase en zo maak je er een hele hechte situatie van.

MeAdon ~heAVy With hopinG

Op een late avond was ik rond aan het kijken op YouTube, totdat ik de artiest Meadon tegenkwam. Meadon maakt elektronische muziek. Hij focust minder op de zang en op de tekst, en meer op hoe het liedje in elkaar zit, en welke geluiden hij gebruikt. Naast de mooie zang in zijn liedjes, zijn al zijn nummers geniaal goed geproduceerd. De effecten op instrumenten en zijn stem zijn zoals geen ander. Dat merkte ik echt in het liedjes ‘Heavy with hoping.’ Na 3 minuten en 15 seconden komt mijn favoriete stuk in het lied. Meadon laat zo’n 10 instrumenten tegelijkertijd spelen en het geluid klinkt heel vol, zonder dat het te veel wordt. Elke laag heeft zijn eigen perfecte volume en frequentie. Ik zou het tof vinden om Meadon op ons festival te hebben.

nieuWe Act

KeVin hARt ~GRoWn little MAn

https://www.youtube.com/watch?v=xZM9TfZzXLY
Gisterenavond heb ik een van Kevin Hart’s shows gekeken op YouTube. Het was 2 uur in de ochtend, en nog geen 10 minuten later lachte ik mij al helemaal stuk. Kevin Hart is een Amerikaanse comedian, hij is vooral bekent door zijn carrière als acteur. In films zoals Jumanji en Ride Along speelt hij vaak een kleine grappige man. Kevin Hart doet dus blijkbaar ook internationale comedy tours. En hij is er dus blijkbaar ook heel goed in. In de act/video die ik heb gestuurd praat hij over zijn familie en over zijn ervaringen met buitenlandse rijzen. Het zou superleuk zijn als Kevin Hart een aantal shows kon geven op ons festival.

Alen becKeR

Alen Becker maakt animatie video’s over stickman’s en sinds ik het ken kijk ik al zijn video’s. Ik ontdekte Alen Becker niet zo lang geleden op Youtube. Ik zat minecraft video’s te kijken en toen zag ik een animatie video van Alen Becker. Ik denk dat als er video’s van Alen Becker op ons festival zouden komen dat een hoop mensen dit heel gaaf zouden vinden om te zien en te ontdekken. Ook denk ik dat de video’s van Alen Becker origineel zijn, want niet veel mensen kijken naar dit soort video’s. Maar ik denk dat het wel veel aantrekking zou kunnen hebben naar mensen.

GitARisten

Gitaren geven altijd een hele mooie rustgevende sfeer. Dat is ook meteen het antwoord op de “Waarom heb je voor deze act gekozen?” vraag. Het wordt super mooi omdat ze samen spelen en dan zijn er zo veel mogelijkheden met harmoniseren. Hier zijn een paar liedjes die ik in gedachten had:

Sweet home Alabama; omdat iedereen de riff kent en je kan dit heel mooi met gitaren spelen en meezingen.

Hotel California; nog zo’n typisch gitaar liedje waarbij je mee kan zingen en mooi kan harmoniseren.

Halleluja; wat is hier nog niet van gezegd, echt een klassieker.

pAVloV

Pavlov is een Virtual Reality shooter gebaseerd op de counter-strike game series. het is fast paced met een hoge spanning. Waarom heb ik deze act gekozen? De meeste mensen hebben nog nooit vr gebruikt willen dat graag nog een keer proberen, dit kun je heel leuk combineren met het thema ruimte, dus dat je de ruimte in gaat zonder echt de ruimte in te gaan. Bovendien zijn er genoeg gamers die het leuk vinden om naar festivals te gaan dus dat kun je ook perfect combineren om een soort gathering te maken voor de gamers tijdens een festival om in vr een toernooi te houden van een shooter game, maar andere games en programma’s kunnen natuurlijk ook. Bijvoorbeeld een tour door een museum, dat soort programma’s bestaan ook.

nieuWs GieRiG

beAt sAbeR

Ik heb recent een VR-bril gekocht. Een van de spellen die ik heb gekocht is Beatsaber. De bedoeling is om met twee ‘sabers’ de blokken te slaan op de maat. Ik zou het een mix noemen tussen Guitar Hero en Fruit Ninja. Beatsaber vind ik zo tof omdat je werkelijk wordt verplaatst in een andere wereld. In de VR-bril zitten twee schermen, een voor elk oog. Doordat de bril twee aparte schermen heeft is de wereld te zien in 3D, de blokken lijken dus echt. Je kunt je eigen liedjes importeren in het spel, je klikt op search en dan type je het liedje. Bijvoorbeeld Natural van Imagine Dragons, supermakkelijk. Ik zou Beatsaber een fantastische additie vinden tot ons ruimteschip festival.

the VeGAs ~ spectAculAiR

Wow is een acrobatische groep uit Vegas waar ik een niet lange tijd geleden een video over zag en ik vond het meteen heel erg spectaculair. Ik denk dat dit een grote indruk zou kunnen hebben op ons publiek en dit soort dingen komen niet vaak op concerten en juist daarom denk ik dat dit een heel uniek en originele act zou kunnen zijn. Als dit op ons festival zou komen zou dat heel gaaf zijn voor de mensen omdat veel mensen dit soort dingen niet snel zullen zien en dus ook niet weten wat ze dan zullen missen.

MArtin lutheR KinG

Martin Luther King staat natuurlijk bekend om zijn geweldige speech die hij op 28 augustus 1963 hield met de mooie tagline: “I have a dream”. Waarom heb ik voor deze act gekozen? Ik heb voor deze act gekozen omdat er in deze moeilijke tijden wel een goede inspirationele en vasthoudende speech nodig is om iedereen weer die goeie hoop terug te geven. Het wordt een nieuwe prachtige speech gehouden door de enige echte Martin Luther King. De speech zal waarschijnlijk gaan over de corona crisis en over de grote hoeveelheid racisme in de wereld op dit moment.

bob Ross

Bob ross is een amerikaanse schilder die bekend staat om zijn natuur schilderijen die hij tijdens zijn tv programma schilderde. dit programma werd populair omdat het super relaxerend werkt. Waarom heb ik deze act gekozen? Een bob Ross schilder tentoonstelling omdat hij naar wat ik gezien heb mooie schilderijen maakt en ik ben benieuwd hoe ze er in het echt uit zien. Ook ben ik benieuwd hoe andere mensen er op reageren ook omdat er een soort kalme sfeer ontstaat. Misschien kun je bij elk schilderij ook een koptelefoon hangen om te luisteren naar het maak proces terwijl je ernaar kijkt om een beetje een inzicht te krijgen van het proces, daarnaast kan het ook leuk zijn om er een soort schilder studio bij te maken zodat je kan proberen met Bob Ross zijn instructies zijn schilderijen na te maken.